• Snel & onafhankelijk
 • Direct vervangend vervoer
 • Auto inkoop service

Wat is private lease?

Met private lease rijdt je voor een vast bedrag per maand als particulier een nieuwe auto. In ruil voor dit bedrag dekt de leasemaatschappij alle kosten van de auto en regelt de leasemaatschappij alle zaken die bij een auto komen kijken. Is er bijvoorbeeld onderhoud nodig of moeten er nieuwe banden onder dan regelt de leasemaatschappij dit met de garage. Zo kan jij plezier hebben van een nieuwe auto zonder zorgen over reparaties, onderhoud, verzekeringen en pechhulp.

Je kiest vooraf een looptijd voor hoelang je de auto wilt leasen en een ‘x’ aantal kilometers dat je verwacht te gaan rijden. Let op bij het aangaan van een contract wat de kosten zijn van meer- of minderkilometers dan in het contract staan opgenomen. Een contract voor kortere tijd is vaak duurder dan een leasecontract voor langere tijd. Kijk ook naar de voorwaarden wat de leasemaatschappij doet als je de auto eerder wilt inleveren. De componenten die in een leasecontract zitten zijn onder andere:

Reparaties & onderhoud

Iedere auto heeft onderhoud nodig. Onderhoud is nodig om de kans op reparaties zo klein mogelijk te houden. Door onderhoud te plegen voorkom je stilstand en onderhoud is preventief uit te voeren. Bij reparaties is er iets kapot gegaan dat je moet laten maken. Meestal komt dit op een vervelend moment en is er meer tijd nodig om het euvel op te lossen. Met een private lease contract kan je gewoon netjes het onderhoud uit laten voeren zonder de factuur te krijgen. Mocht er toch wat stuk gaan dan heb je recht op vervangend vervoer. Bij een aantal leasemaatschappijen is er zelfs een haal/breng service zodat je nog minder tijd kwijt bent aan de auto.

De verzekering

Al onze partners zijn verbonden aan het ‘keurmerk private lease‘ of aan het ‘private lease ok certificaat’. Zo ben je er zeker van dat je altijd WA + casco verzekerd bent. Er geldt bij iedere partij een andere hoogte van het eigen risico en andere uitzonderingen. Ga voordat je een contract aangaat daarom altijd nog even door de verzekeringsvoorwaarden.

Houderschapsbelasting

Een ander woord voor houderschapsbelasting is motorrijtuigenbelasting. De houderschapsbelasting is een belasting die wordt geheven aan alle houders van motorrijtuigen. In het private lease tarief zit deze belasting al verwerkt. De hoogte van de belasting hangt onder andere af van het gewicht van de auto, de brandstof, de provincie van de berijder en de CO2 uitstoot. Maar in feite hoef jij hier niet meer naar te kijken bij een lease auto. Echter kan dit wel de reden zijn van een voordelige of dure lease auto.

De banden

Bij jou nieuwe lease auto kan je de banden gewoon laten vervangen als die aan vervanging toe zijn. De garage zal hier op het moment van onderhoud naar kijken en zo nodig vervangen. De factuur gaat rechtstreeks naar de leasemaatschappij. Houdt er rekening mee dat als je naar het buitenland wilt in de winter met je lease auto dat je dan winter- of all-season banden nodig hebt. Bij het leasecontract kan je meestal kiezen voor een winterbandenregeling of all-season banden (tegen meerprijs).

Aflever- en afschrijvingskosten

Alle overige kosten die er gemaakt moeten worden om de auto rijklaar en op kenteken te krijgen zijn in de prijzen verwerkt. Daarnaast wordt de afschrijving door de leasemaatschappij in de maandprijs meegenomen.

Geen bijtelling met privé lease

Een ander belangrijk punt is dat je bij private lease geen bijtelling hebt. In tegenstelling tot een zakelijk lease contract. Zo kan je gewoon de auto kiezen die jij wilt rijden. Zonder dat je rekening hoeft te houden met de bijtellingspercentages.

wat is private lease?

Wat zit er in een private lease contract:

 • Onderhoud en reparaties
 • All-risk verzekering met een eigen risico tussen de €100- €500.
 • Houderschapsbelasting
 • Zomerbanden en optioneel all-season of winterbanden
 • Afleveringskosten
 • Afschrijvingskosten

Wilt u meer weten over leasemore.nl?

Waarom leasen bij leasemore.nl?

Complete leasecontracten en all-in prijzen.

Onafhankelijk en flexibel.

Persoonlijke afspraken.

Persoonlijke afspraken.

Onze partners

 • Snel & onafhankelijk
 • Direct vervangend vervoer
 • Auto inkoop service