Veelgestelde vragen

Over private lease

Een nieuwe auto rijden voor een vast bedrag per maand zonder bijtelling. Alleen de brandstof betaal je zelf apart van de leaseprijs. Een private lease contract is ook vergelijkbaar met een huurovereenkomst voor langere tijd.
Je kiest een merk/model/uitvoering voor een bepaalde looptijd en een vast aantal kilometers. De leasemaatschappij voert een kredietcheck uit en als die goed is dan kan je in een nieuwe auto rijden. Aan het einde van de looptijd lever je de auto weer in en kan je een andere uitzoeken. Je kan ook vragen naar een eventuele overnameprijs of verlengen van het contract als het bevalt.
In de maandprijs zitten altijd de volgende componenten verwerkt: afschrijving, btw, onderhoud, reparaties, (zomer)banden, houderschapsbelasting, all-riskverzekering & pechhulp. Dit kan door de leasemaatschappij aangevuld worden met extra verzekeringen, uitgebreide pechhulp, vervangend vervoer.
Private lease heeft zowel voor- als nadelen. Een privé lease auto kan bijvoorbeeld handig zijn als:
  • Je liever niet je spaargeld aan een nieuwe auto uitgeeft, maar wel veilig en vertrouwd in een nieuwe auto wilt rijden.
  • Jij zekerheid wilt hebben over de kosten die er maandelijks uitgaan. Of als je tegen de (on)verwachte rekening van de garage opkijkt.
  • Je op zoek bent naar gemak en mobiliteit. Eén factuur van de leasemaatschappij en daar is alles mee geregeld.
Je hebt gemakkelijk inzicht in de kosten van je auto. Naast de kosten voor huisvesting staat de auto vaak op plek 2. Daarnaast ben je voorzien van complete service en heb je geen omkijken naar het onderhouden en bezitten van een auto. Je spaargeld kan je op de rekening laten staan voor andere zaken in plaats van die nieuwe auto. In bepaalde gevallen kan private lease ook voordeliger zijn ten opzichte van het kopen van een (nieuwe) auto.
Het is belangrijk om vooraf te bepalen hoe je de auto wilt gebruiken. Hoe ziet je persoonlijke situatie eruit gedurende de looptijd van het contract? Als je voortijd van het contract af wilt zijn daar kosten aan verbonden. Een ander nadeel is voor mensen die op zoek zijn naar een huis. Het private lease contract heeft namelijk invloed op het verkrijgen van een hypotheek.

De aangeboden auto’s

Wij zorgen dat we altijd de meest populaire en aantrekkelijke modellen aanbieden. In samenwerking met onze partners zijn wij continu aan het kijken wat de klant wilt. De meeste auto's zitten in het A- en B-segment. Daarnaast zien we nu een trend naar de grotere en hogere auto's. Wij zullen hierop met gepaste aanbiedingen komen. Staat jou gewenste auto er nu niet tussen laat het ons dan weten!
Op leasemore.nl vindt je altijd nieuwe auto's tenzij anders vermeldt. In enkele gevallen bieden we in samenwerking met onze partners extra scherp geprijsde jong-gebruikte auto's aan.
In de meeste gevallen kan je niet de auto zelf samen stellen. Wij selecteren alleen complete en leuke uitvoeringen waar jij jarenlang rijplezier van kunt hebben. Bij sommige aanbiedingen kan je zelf nog een pakket kiezen met extra luxe.
Bij private lease blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij.

De bestelling & acceptatie

Nadat je de bestelling hebt geplaatst op leasemore.nl krijg je een bevestigingsmail met pdf. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op om het e.e.a. door te spreken. Na afloop van het telefoontje zullen wij met jouw toestemming de bestelling overleggen met de betreffende leasemaatschappij.
Na het contact met een van onze medewerkers zal de leasemaatschappij ook contact met u opnemen. Aan de hand van je inkomen en lasten zullen zijn door een kredietbureau de aanvraag accepteren of afwijzen.

Het leasecontract

Ten eerste met de kilometers die je wilt gaan rijden. De leaseprijs is gebaseerd op een bepaald aantal kilometers. Ga je daar over heen moet je een x aantal eurocent betalen per kilometer. Ook heeft een private lease contract invloed op de maximale hypotheek die je kan krijgen. Rijdt je schade die buiten het 'gebruikelijke' vallen dan heb je te maken met een maximaal eigen risico.
De eisen verschillen per leasemaatschappij. Het is belangrijk dat je kan aantonen dat je de leasekosten maandelijks netjes kan betalen. De meeste leasemaatschappijen doen via het EDR hiervoor een kredietcheck. Bij sommige geldt er ook een leeftijdsbeperking. Bij de aanbieding op leasemore.nl kan je zien of dit zo is.
De meeste private lease aanbiedingen zijn mogelijk tussen de 10.000 en de 30.000 kilometer. De minimale looptijd voor private lease is 24 maanden tot en met maximaal 60 maanden. Bij de aanbiedingen op leasemore.nl kan je jouw contract samenstellen.
De leaseprijs kan veranderen als de klant verzoekt om een herberekening bij de (jaarlijkse) afrekening. Als bijvoorbeeld blijkt dat de klant veel meer of minder rijdt. Daarnaast houdt de leasemaatschappij het recht om eventuele wetswijzigingen door te belasten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verhoging van de wegenbelasting, btw aanpassingen en dergelijke.
In de meeste gevallen mag iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs en toestemming van de contractant in de auto rijden. Bespreek dit echter altijd nog even voor de zekerheid met de leasemaatschappij bij wie je de auto gaat leasen.
Sommige leasemaatschappijen kijken naar het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Terwijl andere geen (prijs)verschil maken of je 1 of 10 schadevrije jaren hebt.

Wat als….

Neem zo snel mogelijk contact op met de leasemaatschappij. Bij een uitzondering op het all-risk deel betaal je maximaal je eigen risico. Zorg dat je bij het aangaan van een contract weet hoeveel het eigen risico bedraagt. Bij meer dan 1 niet-verhaalbare schade kan de leasemaatschappij het eigen risico verhogen.
Dan betaal je kosten voor het voortijdig beëindigen van het contract. Dit verschilt per leasemaatschappij. Zorg dat ja van te voren weet wat de kosten hiervan zijn. Bij de aanbiedingen op leasemore.nl vindt je dit gemakkelijk terug bij de 'private lease voorwaarden'.
Aan het einde van het contract lever je de auto gewoon weer in, in overleg met de leasemaatschappij. Je kan voor een nieuwe lease auto of je kiest voor een andere optie.
Neem contact op met je leasemaatschappij. In overleg wordt er besloten of je langs de dealer of een universele garage kan rijden. In het contract staat of je recht op vervangend vervoer.

Waarom leasen via leasemore.nl?

Wij zorgen ervoor dat jij alleen de échte, goede aanbiedingen te zien krijgt. Wij werken nauw samen met leasemaatschappijen en zorgen ervoor dat jij een compleet leasecontract en goede auto krijgt.
Leasemore.nl is een onafhankelijke website zonder enige inmenging van een leasemaatschappij. Ons verdienmodel is om mensen in de juiste auto voor de beste prijs en voorwaarden te krijgen. Wij krijgen een commissie voor iedere aangedragen klant.

Wilt u meer weten over leasemore.nl?

Waarom private lease bij leasemore.nl?

Betrouwbare nieuwe auto's voor een vast voordelig all-in maandtarief en geen bijtelling.

Complete aanbiedingen van de beste leasemaatschappijen.

Hoe vind ik mijn nieuwe lease auto op leasemore.nl?

Huidige auto verkopen?