Hoe voordelig is private lease ten opzichte van een occasion of een nieuwe

16 October 2019

Op de televisie en radio, in de krant, op het internet overal vindt je advertenties over private lease aanbiedingen. Veelal door grote concullega’s die grote aantallen inkopen en daardoor scherp kunnen aanbieden. Consumenten worden nu al een jaar of vijf geconfronteerd met allerlei vanaf prijzen en dit begint steeds meer mee te spelen bij de afweging voor de volgende auto.

Wij krijgen regelmatig de vraag of private lease voordeliger is dan het kopen van een nieuwe auto. Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Voordeliger dan een goede occasion is privé leasen niet. Maar daar ga je al, wat is een goede occasion en hoe weet je of die goed blijft? Voordeliger dan een nieuwe auto kan maar hoeft niet altijd.

De restwaarde van auto’s veranderen ieder jaar en de korting die een consument of leasemaatschappij op een nieuwe auto krijgt ook. Toch kunnen we zeggen dat met name in het A-(Up, Karl, Picanto) & B-segment (Polo, Corsa,208) private lease vaak voordeliger is dan een nieuwe kopen.
Daarnaast zijn er nog andere factoren die een rol spelen op persoonlijk niveau zoals het gevoel van een auto hebben of gebruiken. Hoe je ervaring met garages voor onderhoud en apk is geweest in het verleden etc.

Wij helpen je graag met het nemen van de juiste beslissing. Staat de gewenste auto er niet tussen neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.