De mogelijkheden voor een nieuwe e-bike

Door de snelle groei van de private lease markt voor e-bikes zijn er verschillende types en frames op de markt gekomen. Wij zetten de belangrijkste mogelijkheden voor jouw nieuwe e-bike uiteen.

Het frame en type e-bike

Net als met gewone fietsen heb je ook verschillende frames en types van elektrische fietsen. De belangrijkste en meest voor de hand liggende zijn de heren- & dames fietsen. Er zijn ook e-bikes met extra lage opstap, met name gericht op de senioren voor makkelijk op- en afstappen. Op leasemore.nl vindt je een assortiment dat bestaat uit heren en damesfietsen van de beste merken en leasemaatschappijen.

Ook zijn er verschillende types van frames. Zo heb je bijvoorbeeld een transportfiets met een bagagedrager voorop. Of een damesfiets met een bak ervoor. De fiets met lage opstap is de seniorenfiets en lijkt ook sterk op een stadsfiets.

De positie van de motor

Er zijn drie posities voor de motor. Namelijk voorop, in het midden en achterop. Alle drie de posities hebben voor- en nadelen.

De voorwielmotor is het goedkoopst, meest simpel en solide. Daarnaast kunnen ze gecombineerd worden met een naafversnelling systeem en derailleurversnelling. Het is gemakkelijk rijden want je kunt in iedere versnelling wegrijden. De voorwielmotor schiet je ook te hulp in iedere versnelling als je het zwaar hebt. Het grootste nadeel is dat het voorwiel kan wegglijden. Vaak is de voorwielmotor niet verkrijgbaar met een krachtsensor.

Bij een middenmotor vindt je de motor bij de trapas in het midden. Voor de gewichtsverdeling is dat het meest gunstig en dat zorgt voor comfortabel rijden. Volgens een van de grote fabrikanten ‘Bosch’ is de middenmotor ook goed voor de grootste actieradius omdat de motor zuiniger en en efficiënter is.

De positie achterop voor de motor is het meest stil. Je kan remmen op de motor en zo energie terugwinnen. De nadelen zitten voornamelijk in hogere onderdelenkosten, maar met private lease hoef je daar bij de meeste contracten geen rekening mee te houden.

Talloze mogelijkheden

Er komen in rap tempo meer aanbieders van e-bikes met nieuwe modellen en verschillende type.

mogelijkheden e-bike

De belangrijkste vragen die horen bij e-bikes:

  • Welk frame kies je? Heren- of een damesfiets?
  • Wat voor een type fiets zoek je? Een transport-, fiets-, bak- of een racefiets.
  • Welke motorpositie vindt je het meest prettig?
  • Hoe groot moet de accu zijn voor mijn actieradius?
  • Welke kleur en leasecontract past bij mij?

Wilt u meer weten over leasemore.nl?

Waarom private lease bij leasemore.nl?

Zorgeloos fietsen op een nieuwe e-bike.

Verschillende fietsen en duidelijke informatie.

Voordelige lease contracten door ons netwerk en ervaring.

Onze partners